De Spaanse taal leren

Wil jij graag de Spaanse taal leren? En ben je van plan om dit thuis te doen? Dat kan! Als je beschikt over een computer en goede motivatie kun je een thuisopleiding Spaans doen. Je kan naast Spaans ook alle andere talen vanuit thuis leren, denk bijvoorbeeld aan Italiaans, Frans, Engels, Zweeds, Pools of welke andere taal dan ook. Je kan je inschrijven voor een online cursus waarbij je wekelijks opdrachten online moet afronden. Wanneer je genoeg studeert en je maakt je opdrachten tijdig zul je merken dat je binnen een aantal maanden de Spaanse taal onder de knie krijgt. Stel voor jezelf een plan op met doelen die je wit behalen voordat je begint aan de cursus, op deze manier heb je een streven om naartoe te werken en heb je wellicht meer motivatie.

 

Lezen en spreken

Bij een thuis cursus Spaans kun je op je eigen manier studeren. Helaas is het zo dat het spreken en lezen misschien wat minder onder de aandacht gebracht wordt. Daarom is het verstandig om Spaanse teksten hardop te lezen zodat je ook aan je uitspraak kunt werken. Wanneer je probeert zoveel mogelijk te spreken zal de cursus het meest effectief zijn.  Je kan als aanvulling op de cursus ook Spaanse films en televisie kijken. Door goed naar de uitspraak van anderen te luisteren kun je veel leren.

 

Spaans leren in Spanje

Wanneer je zelf een basis hebt gelegd met een thuiscursus Spaans kun je ervoor kiezen om een intensieve Spaanse cursus in Spanje te gaan volgen. Op deze manier werk je nog meer aan je grammatica en uitspraak en wordt je goed begeleid. Naast de cursus heb je in Spanje ook genoeg tijd om je kennis meteen in de praktijk te brengen. Je kan proberen een gesprek te voeren met een Spanjaard, of je kan wat timider beginnen door bij de bakker in het Spaans je brood te bestellen. Hoe dan ook, je kan hier meteen je Spaanse kennis toepassen. Dat is natuurlijk waarvoor je het eigenlijk allemaal doet.