Waarom Timmerman worden?

Goede timmermannen zijn tegenwoordig niet meer aan te slepen. Veel studenten zetten hoog in en leren lang door om later meer geld te verdienen, maar doordat veel studenten er zo over denken is er veel vraag naar mensen in de bouw en dus ook naar timmermannen. Terwijl Timmerman juist een van de leukste vakken is wanneer je graag met je handen werkt. Wil jij daar meer over weten? Wij vertellen je graag over de voordelen van timmerman zijn. 

Timmermannen vinden gemakkelijk een baan

Tegenwoordig zijn er wel duizenden openstaande vacatures met de vraag naar goede timmermannen. De grootste vraag op dit moment is naar timmermannen die ramen of deuren monteren. Maar ook de vraag naar timmermannen die graag werken aan nieuwbouwprojecten of renovatieprojecten is er groot.

Bouwvakkershumor

Werken in de bouw doe je vaak in een team. Werken in de bouw is voor veel bouwvakkers ideale droombaan, doordat bouwvakkers over het algemeen goede humor hebben en het daardoor altijd gezellig is op de bouw. 

Je blijft in shape

Wanneer je het beroep van timmerman uitoefent heb je geen tijd om je te vervelen. Of je nu werkt aan nieuwbouwprojecten of woningen renoveert. Je bent altijd hard aan het werk en zo blijf je fit. Ook tref je bij elk project wel toffe klanten aan.

Werken als timmerman geeft voldoening

In vergelijking met een kantoorbaan is timmerman een stuk leuker, doordat je de hele dag actief bezig bent en gevarieerd werk uitvoert. In tegenstelling tot een kantoorbaan zie je als timmerman wel gelijk het resultaat en dat geeft veel bouwvakkers de voldoening waarnaar zij verlangen. Kortom, timmerman is een fantastisch beroep en door de vele vraag naar timmermannen, kun je goed geld verdienen. Zie jij dat nu ook in? Meld je dan aan voor de opleiding timmerman en je bent al naar 3 jaar allround timmerman en klaar om als zelfstandig timmerman aan de slag te gaan.