Manieren om een baan te zoeken

Nederland is de laatste jaren goed op weg geweest om het percentage van mensen zonder werk te verlagen, waar de werkloosheidspercentage in 2014 nog op 8% lag, is dat inmiddels aan het einde van 2019 teruggebracht naar 3,5%. Dit wilt echter ook zeggen dat er nog steeds zo’n 600.000 mensen zonder een baan zitten, waarvan waarschijnlijk een groot deel van een heel klein bedrag maandelijks moet rondkomen. Het is de bedoeling dat dit aantal de komende jaren nog verder omlaag wordt gebracht. Je kan natuurlijk gewoon op de ouderwetse manier solliciteren door middel van naar binnen te lopen of het bedrijf op te bellen, in dit artikel gaan wij nog een aantal andere veel voorkomende manieren om naar een baan te zoeken behandelen. 

Via het internet

Het internet is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij, veel mensen maken hier dan ook gebruik van om naar een nieuwe baan te zoeken. Je hebt hier ook meerdere mogelijkheden in:

  • Vacature websites. Je hebt veel websites waar bedrijven vacatures op kunnen zetten. Enkele bekende websites zijn onder andere Jobbird, Monsterboard en Nationalevacaturebank. Op deze websites kan je doormiddels van enkele criteria aan te vinken heel gericht naar een bepaalde vacature zoeken. 
  • Social Media. Social media zoals Facebook en Twitter zijn best geschikt om naar een baan te zoeken, toch blijft het zakelijk netwerk LinkedIn natuurlijk hier het beste voor. Bedrijven zetten hier regelmatig vacatures en andere verhalen op, altijd interessant om in de gaten te houden. 
  • Bedrijven websites. Er zullen tegenwoordig weinig bedrijven zijn die geen eigen websites hebben, ken je een aantal bedrijven uit je omgeving waar je graag aan de slag zou willen? Kijk dan eens regelmatig op hun website of er vacatures openstaan. 

Via een uitzendbureau

Een uitzendbureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het matchen van een werkgever en een werkzoekende. Door hun groot netwerk en veel ervaring kunnen ze heel behulpzaam zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan, vaak hebben ze al langer contact met de bedrijven waardoor ze precies weten wat voor werknemer ze zoeken. Je hebt ook veel gespecialiseerde uitzendbureaus die specifiek werken in een bepaalde sector, ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in een baan in de bouw- en technieksector? Neem dan eens contact op met Vakmasters in Goes

Vaktijdschriften en kranten

Hoewel het misschien wat ouderwets klinkt, wordt het toch nog steeds veel gebruikt om naar een baan te zoeken. Er staan nog steeds hele vacaturepagina’s in kranten, maar ook de vaktijdschriften zijn een goede plek om gericht binnen een bepaalde sector naar een baan te zoeken.