Waarom zou je kiezen voor een bouwopleiding

Ben je momenteel aan het overwegen om een bouwopleiding te gaan volgen? Bouw is overal, kijk maar eens om je heen als je naar school gaat of door de stad heen loopt. Heb je het altijd al interessant gevonden om iets in de bouw te doen? We vertellen je in dit artikel een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor een bouwopleiding. 

Werken & leren

In tegenstelling tot de studenten die naar het HBO gaan en daarnaast in de plaatselijke supermarkt gaan werken om tijdens de studie rond te kunnen komen, hoeft dit niet als je ervoor kiest om een bouwopleiding te gaan volgen. Met een bouwopleiding wordt namelijk de mogelijkheid geboden om zowel te werken en te studeren. Dit komt omdat je alle lessen in de praktijk moet brengen, wat alleen maar op de bouwplaats geoefend kan worden. Het mooie daarvan is dat je dus ook gewoon betaald krijgt gedurende je studie. 

Verdienen van een baan

Het mooie van een bouwopleiding is dat je ook direct een baan kan verdienen. Heeft het bedrijf het idee dat je een toegevoegde waarde bent geweest gedurende de periode onder hun hoede. Dan is de kans aanwezig dat je hier direct ook een baan hebt kunnen verwerven, zodat je in ieder geval ook na je studie meteen goed zit. 

Veel uitdaging in de bouw

Ben je iemand die ervan houdt om een uitdaging aan te gaan. Ook dan zit je in de bouw prima op zijn plek. Elke woning of bouwproject is vaak weer uniek, waardoor het echt een uitdaging wordt. De werkzaamheden die je moet doen zullen uiteindelijk op hetzelfde neer komen, maar het zal telkens in een ander jasje worden gestoken. Kortom er is bijna geen dag die hetzelfde is in de bouw! 

Een goede werksfeer 

De bouw staat bekend om de collegialiteit en zeer informele werksfeer. Hierdoor zal niemand te beroerd zijn om je een handje te helpen en wordt er op zijn tijd ook de nodige grappen uitgehaald.